Amsterdamned

TIME FLIES WHEN YOU’RE HAVING FUN!

De eerste 100 dagen als enige vrouwelijke Harley-Davidson Dealer Owner

“Honderd dagen? Echt joh? Zijn die nu al voorbij?” reageert Simone Bokma (1963) geschokt op de vraag hoe haar eerste honderd dagen als eerste vrouwelijke Harley-Davidson (H-D) Dealer Owner in Nederland zijn verlopen. Nog geen jaar geleden was zij ‘enkel’ fervent Harley-rijder en actief Bestuurslid bij een van de H.O.G. (Harley Owners Group) Chapters, maar vandaag heeft zij haar eigen authorized Harley-Davidson zaak, die het merk in de hoofdstad met verve vertegenwoordigt.

Toen Simone, in 2010 gekozen als Motorvrouw van het jaar, op uitnodiging van Harley-Davidson naar de H-D bakermat in Milwaukee ging om het H-D museum te bezoeken, werd haar daar gevraagd of ze interesse had om de nieuwe Harley -Dealer in Amsterdam te worden.

Eenieder die Simone een beetje kent weet dat deze ondernemende vrouw – die al eerder een carrière als o.a. Sales Executive, Brandweervrouw, duikinstructrice en 4X4 off road instructrice op haar naam heeft staan – een goede kans meteen met beide handen aangrijpt. Op 27 augustus 2011, amper een jaar later na die bewuste vraag, was het al zo ver en kon het indrukwekkende nieuwe pand op Westpoort Amsterdam feestelijk geopend worden.

Samen met haar team van getrainde techniekers, verkopers en administratieve medewerkers, heeft Simone duidelijk haar eigen stempel op de zaak gedrukt. En dat is te merken ook: er zijn al meer dan 25 motoren verkocht en is er behoorlijke omzet gedraaid met de (motor)kleding en werkplaats. Daarnaast heeft ze haar eigen klantenbestand goed weten op te bouwen en aan haar te binden met allerlei speciale acties en events. Tijdens de onlangs, in samenwerking met het Amsterdam Chapter, georganiseerde ‘Koude Klauwen rit’ reden er al niet minder dan 110 motoren mee, wat een enorme opkomst betekent voor een motorrit in november.

Simone Bokma: “Het was natuurlijk best spannend om in deze moeilijke economische tijden een nieuwe zaak te starten. Ik heb gekozen om met een vernieuwende aanpak om het publiek in en rond Amsterdam zo goed mogelijk aan te spreken. Zo was er onze opvallende launch-campagne met waterfiets en hebben we een bijzondere print laten ontwerpen met een Harley Rembrandt. Ook hebben we een speciale samenwerking opgestart met Tours & Tickets, die erop gericht is om met buitenlandse toeristen naar de zaak te krijgen, voor wie onze Rembrandt Harley-Davidson Amsterdam T-shirt ‘American Masterpieces in Amsterdam’ een echt collectors item is.

Waar de eerste honderd dagen echt gericht waren op goed opzetten en runnen van de zaak en het inwerken van ons team, zijn we nu met name bezig onze band met de klanten verder uit te bouwen en te verstevigen met o.a. nieuwsbrieven en thema events. Zo participeren we deze week aan de Miljonair Fair, omdat we op die manier in een klap grote bekendheid kunnen geven aan onze nieuwe zaak. Maar laat een ding duidelijk zijn, miljonair of niet, voor alle liefhebbers van het merk staat bij ons altijd de koffie klaar.”

Posted in HD News