Polen boycot hoerenexport naar Nederland

Polen boycot hoerenexport naar Nederland

Geplaatst op23 maart 2012     door

De Poolse regering heeft beslist om geen hoeren, poetsvrouwen en loodgieters meer naar Nederland te exporteren. Ze wil zo reageren op het omstreden ‘Polenmeldpunt’ van de PVV, de partij van Geert Wilders.

Polen is verontwaardigd over het meldpunt van de PVV, waar ongeruste Nederlanders terecht kunnen met klachten over Oost-Europeanen. Sommige Polen pleiten zelfs voor een boycot van Nederlandse producten zoals kaas en klompen. ‘En waarom in één klap niet meteen ook dé Nederlandse economie treffen?’, zegt Radoslaw Sikorski, de Poolse minister van Buitenlandse Zaken. ‘We stoppen met onmiddellijke ingang de import van Nederlandse cannabis. Geen oranje joints meer voor mij en mijn landgenoten. Ik hoop dat alle Polen mijn voorstel zullen volgen.’

De Poolse minister gaat zelfs nog een stap verder. ‘Ook de export van onze eigen topproducten naar Nederland leggen we compleet aan banden. Ze moeten niet denken dat de Polen Europese tweederangsburgers zijn. Daarom gaan we geen hoeren, poetsvrouwen en loodgieters, de basis van een gezonde democratische samenleving, meer uitvoeren naar Nederland.’