Shovelhead ‘Reïncarnatie’

Reïncarnatie van een 1968-er
Harley-Davidson  Shovelhead

Matt  Jackson’s Shovelhead
Door Matt  Jackson
Fotografie door Josh Kurpius
Note van de redacteur:

Online en in de krant, vinden we alle twee wielen stapels van  rommel. Het is meestal een vruchteloze affaire,  maar soms dat wij doorzoeken Prullenbak eigenlijk blijkt te zijn schat. Dit is het geval met de heer Jacksons  Shovelhead. De man is door een hel en terug met  deze fiets, en we zijn blij dat hij is nog steeds onder de levenden te vergasten  ons met de korte, maar zoete verhaal van hoe deze motorfiets kwam te zijn  zijn. (vertaling door Bling)
De meeste van mijn ‘ 68 Shovelhead  werd overgenomen uit een oude kerel in het midden van nergens buiten Houston. De man Gepost op het internet als een “rat bike  chopper koop.” Ik klikte op een foto en zag dat  de fiets was Genny Shovelhead of een Panhead/Shovelhead, dus ik heb zijn info en uit werk vijf  minuten later om te rijden naar Bellville, Texas vastgelopen, waar het eigenlijk  gevestigd was. Toen ik naar huis van de man,  liep hij mij al zijn weiden en uit naar zijn schuur. Zodra  we ingevoerd, hij trok zich terug een vel en liet me de “rat bike”. Het arme ding zag eruit alsof het was geweest door de hel en  terug. Het had mismatched pipes, een lang  gedraaide springer front-end met elke moer en bout gekoppeld aan het achteruit,  en enorme, wide “oude man” apehangers. En dat was de  goede dingen. De “fiets” leek het had samen is  gereconstrueerd door een meth-headed hillbilly die had een halfuur te bouwen een  fiets voordat zijn tweek liep.

 Niettemin, ik onmiddellijk de dude betaald zijn  vraagprijs van $5.000 en liep af met wat verrassend bleek te zijn een  super-clean ‘ 68 schop motor en een fatsoenlijke ‘ 65 jockey-top trans. De eerste versie van deze fiets werd gekenmerkt in dobbelstenen  magazine nummer 35, sportieve een 9-inch-meer dan inline springer, shotgun  pijpen, vernauwde Z-bars en sommige andere chopperesque goodies. In het afgelopen jaar heeft het gezien een paar  veranderingen, maar de belangrijkste verandering kwam toen ik ging hoofd aan kop  met een dronken college kind in een VW Passat. Ik kwam zonder kleerscheuren vanaf en mijn fiets kreeg vrij beat up,  maar ik was in staat om de meeste van mijn delen redden en kreeg een aardige  kleine afwikkeling in contanten van de drunkass ook. Na  het ongeval, ik nam enkele van mijn deeg en zet het in de nieuwe versie hier  gezien. Deze fiets is een trooper, ik rijden het  dagelijks, en het heeft nooit me neer gelaten. STC

Deze slideshow vereist JavaScript.