En de winnaar is………..

WinnaarHarley-DavidsonArtofCustomDesignCompetition

Posted on jul 7, 2012 in HD News

Belgische designer wint Harley-Davidson Art of Custom Design Competition

De hoofdprijs: een fantastische reis en een Harley-Davidson Sportster met eigen ontwerp

Strombeek-Bever, Juli 2012 – Harley-Davidson®, ’s werelds meest iconische motormerk, dat bekend staat om zijn traditie van customizen en zelfexpressie, roept de Belgische grafisch designer Gert Vanzeir uit tot winnaar van Art of Custom 2012. Deze ontwerpwedstrijd is de ultieme zoektocht naar inspirerende kunst, die het gedachtegoed van Harley-Davidson tot leven brengt.

Het ‘King Skull Black’-ontwerp van Gert liet meer dan 3.000 inzendingen uit zestien landen achter zich. Het ontwerp verraste de strenge jury en kreeg daarnaast 28 procent van de publieksstemmen. Hiermee is hij een duidelijke en verdiende winnaar.

Gert ontvangt de prijs van z’n leven: zijn winnende design wordt verwerkt op z’n eigen gloednieuwe Harley-Davidson Sportster én hij wint een reis naar de thuisbasis van Harley-Davidson en het museum van het merk in Milwaukee, Wisconsin in de Verenigde Staten.

De reactie van Gert op zijn prijs:”Ik ben sprakeloos. Dit is echt een jongensdroom die uitkomt op latere leeftijd. Ik kan niet wachten om te zien hoe mijn ontwerp er straks op de Sportster in het echt zal uitzien.”

Matthew Knott, communicatiemanager van Harley-Davidson EMEA: ”Dit ontwerp viel de jury gelijk op. De wedstrijd draait om de vrijheid iets te creëren en jezelf te uiten. Kunst en customizen is een belangrijk onderdeel van waar Harley-Davidson voor staat. Het was dan ook fantastisch om dit met de ruim 3.000 mensen te delen die aan de wedstrijd meededen.

De juryleden, onder wie Willie G. Davidson, de kleinzoon van de oprichter William Davidson, Ray Drea en Frank Savage, leden van het Harley-Davidson stilistenteam en de wereldberoemde kunstenaars Lebo en Terry Bradley, waren allemaal zeer onder de indruk van het niveau van de inzendingen.”

De tweede- en derdeprijswinnaars die Gert vergezellen tijdens de reis zijn Miguel Angel Pulido uit Spanje en Sebastien Agnona uit Frankrijk. Zij wonnen respectievelijk met de ontwerpen ‘Ray Muerto’ en ‘Skull Dark Custom’. Deze twee tankontwerpen zijn te zien in het Harley- Davidson Museum.

De tweede- en derdeprijswinnaars van de Art of Custom-wedstrijd: ‘Ray Muerto’van Miguel Angel Pulido (links) en ‘Skull Dark Custom’van Sebastien Agnona (rechts).