HDC-D goes to Faak am See

2 september vetrek van 6 Deurense motoren en een auto richting Faak, we houden je van de avonturen op de hoogte, foto’s zullen direct geplaatst worden op:
HDC-D Webalbum

tot weerus….

Dag 1: te laat, bedankt Marcel & Johan. Ik dacht dat jullie ne stripper haden ingehuurd, niet da jullie vader tot 04.00 voor de intertainment moet zorgen. Enfin daardoor net veur de Oostenrijkse grens in de stromende regen in de file, bedankt jongens. Maar elk nadeel hè zijn voordeel, de geplande overnachting van Ton….. gesloten, dus op naar de volgende, Heiterwanger, super lokatie gin volluk, en veel belangrijker…. eigenaresse met n stuk in de reet. We gaon zo te bed, (denk ik) weet nie zeker de uitbater passed out, dus Jan Bennebroek hè bardienst… en die kan nie schreve, proost, trust en tot merge.

Dag 2: Kijkt bewolkt, ligt aan de vorige avond of is het `live’. Voor de zekerheid navraag gedaan bij de routiniers, het is daadwerkelijk Faak am See niet Faak im Snee….we zullen zien. Gassen richting Brenner, wat lingerie gekocht voor onze Kiwi logé, en bon giorno Italia. Ons navigatie systeem JanJan hapert ene afslag maar verder komt de ellende pas goed op gang als we binnendeur gaan rije. De meute slaat als een stel jonge honden uit elkaar, verzamelpunt 1 uur later bij ne kapotte gaskabel van de ‘rappe’.
God prais onze veurzitter en z’n gereedschap, met wat vertraging staan we dan toch op camping Arneitz, de tent staat en bezoek aan de kiloknaller achter de rug.
Merge nw gaskabel of nieuwe motor, ik ben er nog nie uit, go wan spul zie de hier.
Tot de volgende, grtz.

Dag 3: Toch weer ’n latertje, ge snapt wel dat we verschillende zaken ‘krachtig’ moeten evalueren tijdens zo’n treffen met eigen volluk.
Wel zoals gewend wir vroeg uit de veren, onze Frits(el) hè al un relatie opgebouwd met de lokale bakster (of bakker daar ben ik nog nie uit)
Vers brood met ’n eike, ’n zij spek erin en we hebben ’t cholesterol gehalte van de camping wir terug op ’t landelijk gemiddelde.
In de middag wa shoppen met un missie we hebben immers nog ne brommer kapot. De groep gesplitst: Ton & Antonie naat Harley village voor de onderdelen (en de jong Hennen) De rest 2 rondjes paraderen rond de Faakersee en vevolgens naar Villach voor de shopping. Ring ring, Ton … Ik heb inne gevonden, orgineel Harley 2 gaskabels en ’n handvat, moeten ze bestellen donderdag binnen € 114,-.
Shit daar gaat m’n budget, ring ring ja das wir me Ton ik heb iets gevonden 2e hands € 15,-!!! Doen en we vatten ereen op. 18.30 verzamelen Frits volop in de voorbereiding voor de BBQ, Ton aan de reviesie van d’n Ultra.
19.00 uur bike Up and running, en de tafel gedekt, ik gai anscheuven tot merge.

Dag 4: Met nieuwe gaskabel de wei in. Groep gesplitst, 3 man blijven Faak, en 3 motoren ‘up hill’ mooie rit over de Wurzenpas (1073 mtr), ‘Doberdan Slovenia’ ne straffen bak koffie en verder naar Vrsic (1611 mtr), hellingen van 18% en kinderkoppen in de bochten, samen met loslopende en op hol geslagen schapen een heel spectakel.
Ne goeie lunch veur weinig, in mooi Slovenia en op naar ‘bella Italia’. Via passa del Predil (1165 mtr) naar Travisio, bierke op terras en weer terug naar een steeds drukker wordend Faak, ongeloofelijk wat er ’n volluk op af komt. ’t schijnt dat zaterdag d’n drukste dag moet worden, kolere.
Dadelijk laatste avondmaal met Antony & Ton, die vetrekken morgen weer richting Deurze, (als d’n ‘hammer’ z’n nei pet op zet magge ze bij Beate gratis overnachten) en we krijgen aanwas van Ad v D.
Planning vanavond, Jagermeister Bar en uiteraard weer op tijd te bedde.
Foto’s van vandaag weer op het webalbum tot merge.

Dag 5: Voor vandaag ne korte, we zijn zojuist klaar met eten, lekker gekookt met de ‘schotelbraai’ goei stukken kalkoen die kip had moeten zijn, maar ja ge moet ne gekochte ‘puthan’ nie in de bek kijken hè Frits!
Antony & den ‘hammer’ liggen ergens in Duitsland elkaar te vervelen op ’n hotelkamer, en wij hebben Ad er voor terug gekregen.
Vandaag bezoek aan ‘Harley’ village, niet te geloven wat er op de wereld allemaal te koop is aan Harley stuff.
Lekker zitten blieken in ’n rubber (zeer comfortabele) zetel naar al het moois wat voorbij komt. ’t wordt met het uur drukker, weer is goed maar dorstig. Zippend aan een goudgele rakker worden we in de ‘chopper bar’ verast met een fantastisch optreden van een blues duo, geweldige steelguitar player.
Half uurke terugwandelen naar de kampong, en na een heftig verblijf in de Jägermeister bar van gisterenavond beloven we vanavond beterschap en gaan vroeg te bedde, truste tot de volgende

Dag 6: weer een dag met veul zon en mooie passen. Bij terugkomst op het Faakersee circuit kregen we een voorproefje wat de deelnemers aan de rally morgen mee gaan maken, Stau/Sonne/Scheiße. Wat een enorme aanwas aan motoren, men praat over meer dan 100.000, nou wij zulen morgen bij de toeschouwers horen, en met een super zonnetje afscheid gaan nemen van ‘Faak’ als toeschouwer.
D’n ‘hamer’ en Antony zijn veilig weer in Deurze, en wij hebben zojuist de BBQ worsten van Bouwmans achter de kiezen, wa is de wereld toch klein.
Gerda & Mark, maak er ne geweldige mooie dag van morgen, we pakken er hier een op jullie gezondheid proost…….
Tot de volgende

Dag 7: vandaag parade dag maar zoals aangekondigd zonder HDC-D vertegenwoordiging alhoewel……
Onverwachtse wending van onze plannen, onze ‘truck’ met baggage mobile kitchen etc, ging vandaag vertrekken om file problematieke voor te zijn. 2 opties, of met z’n allen vanavond in 1 tent, of afbreken meegeven op transport en ook vertrekken van Faak en 1 extra overnachting in hotel, keuze was snel gemaakt. Wel zorgen dat we bij vertrek niet in de route van de parade terecht komen, oh oh.
Gelukkig alleen ’n staartstuk van de opstelling, 4 uur later na wederom mooie route staan we aan de voet van mooiste Alpenstraße, der Groß Glöckner. Super heel kleinschalig boederij hoteletje, met het mooiste uitzicht tot nu toe.
Ne eigen gemaakte Corden Blue achter de kiezen, wijntje/biertje en vroeg naar bed, morgen gaan we hem bedwingen, op naar 2400 mtr hoogte, tot morgen.