‘the 5 Apostles’ liefdevol onthaald in Rome ….

Hoi BROEDERS,

Dag 1
De eerste dag was fantastisch. 

Ten eerste geweldig dat we zijn voorzien van een mooie plakette (skon kunstje van onzen eige Marco) en vervolgens nog door een behoorlijke groep tot in Lanaken zijn begeleid.
We hebben nagenoeg helemaal binnendoor gereden tot in Arlon tegen de Luxemburgse grens.

Toen het tijd wordt om een hotel te  zoeken kwamen we al snel bij een hotel met een redelijke prijs en een mooi terras om een pilsje te drinken. Ze zon scheen volop maar toch werd er opgemerkt dat het hotel een beetje achteraf lag en dat we wellicht nog eventjes verder zouden kunnen kijken. Dat hebben we dus gedaan en vervolgens hebben we na een hand vol hotels bezocht te hebben (vol, gesloten of smerig) en een paar flinke regenbuien op ons dak te hebben gekregen maar besloten in het best Western buiten de stad aan de rand van Arlon ons intrek te nemen. Helaas ook nog zonder terras maar ja het regende toch. Eten, pilsje en naar bed.

 

Dag 2
tijdens het ontbijt flinke regenbuien gezien en dus nog maar een extra koffie gedronken en de plastik aan getrokken. De buien werden wat minder en dus maar snel op pad. Het bleef tot 11 uur wat regenen  maar toen klaarde het op en kwam er een zonnetje door. Toen hebben we de route national verlaten en zijn binnendoor onze route gaan volgen. Uiteindelijk was het prachtig weer, hebben we op een terras kunnen lunchen en hebben de motor nog lekker door bochtige bergwegjes getrokken. Het hotel wat we de avond daarvoor al geboekt hadden lag behoorlijk buiten de stad dus douchen en met de taxi naar het centrum waar het in middles was gaan regenen. Maar Snel een terras op om droog the zitten en om een paar mooie gele ridders naar binnen the shudden. Ook nog eventjes ons nieuw onderkomen in Rome geregeld en van Joan gehoord dat hij er met anderhalf uurtje zou kunnen zijn. snel nog een kamer in ons hotel er bij geboekt voor hem. Tijd om te eten maar in Besancon zijn zondags de restaurants gesloten. Uiteindelijk toch iets gevonden en lekker gegeten. Toen we aan de koffie zaten belde Joan dat hij vlak bij was. Naam van de straat waar het restaurant lag gegeven en hem daar nog eventjes laten eten. Vervolgens weer in de taxi en terug naar het hotel.

 Morgen wacht ons nog veel regen maar we zien wel.

************************************newsflash**************************************

Dag 3

Dag twee begon een beetje nat.

Voor de zekerheid na het ontbeit maar eventjes de regenbroek aan gedaan. Vervolgend de fiets naar buiten omvervallend Joan te huldigen en officieel in te lijven in ons clubje. Droog begonnen aan de rit maar daar kwam lamsvlees verandering in.
De hevige regen zorgde er voordat we gingen stoppen om ons nog beter in te pakken. 
Via de n57 naar Zwitserland. Uiteindelijkeen kopje koffie wat ongeveer onze hele pot plunderde dus maar weer snel verder weg uit Zwitserland. Boven over het meer van Genève naar beneden gereden waar we een verplichte stop moesten maken omdat de motor van Mat aangaf dat hij te warm was( we hadden net in file Lausane gepasseerd omdatvdaar een willerronde gaande was) en je weet dat een Harley daar niet zo godentelgen kan.  Uiteindelijk via de E27 naar beneden. Bij de Grand sand Bernardi naar Italië. Helaas was de pas geloten dus moesten we via de tunnel naar Italië. Daar aangekomen was het gedaan met het slechte weer en konden we met een prachtig zonnetje de rit voort zetten.  Eerst eventjes gestopt ommwat te eten en dan verder. Mooi te rijden met droge brede glooiende wegen. Gas er op! Vlak voor Montoviet was er plotseling een niet voorspelde wegversperring. Geen omleiding aangegeven dus maar links af de berg in. Uiteindelijk maar bij een kastelen rechts om keer gemaakt en eens goed op de kaart gekeken. Nu een route er omheen gepland terwijl er een Italiaan stopte die vroeg waar we heen moesten. Overal was het antwoord waaropmhij zij volg me maar dan zorg ik er voor dat jullie weer opnje route komen. We hebben gedurende dat stukje van de rit geweldig genoten en boven op de berg een geweldig uitzicht gehad. Door al dat gedoe zijn we niet in Ivera aangekomen maar in plaats daarvan hebben we een hotel in Verres geboekt. S’avonds een lekkere piazza naar binnen gewerkt en sterke verhalen verteld. Morgen gaan we via Genua richting Piza.

************************************newsflash**************************************

Dag 4

Het is al weer dinsdag en we zijn met stralend mooi weer in Verres  opgestaan.

Na een goed ontbijt alles op de motor gepakt en onze rit voortgezet.  Binnendoor naar het zuiden richting Turijn ( rechts laten liggen) waar we de  bergen geruild hebben voor een grote glooiende laagvlakte met prachtig uitzicht  op de besneeuwde bergen. Ternauwernood een aanslag op mijn leven overleefd. Een  oude opa die uit wat wegwerkzaamheden kwam gereden vond het niet nodig om ons (  mij) als rechtdoorgaand verkeer voorrang te verlenen. Eventjes snel remmen en  het gevaar was weer geweken. Verder gereden en maar eventjes een terras op voor  wat koffie. Net na de middag zijn we bij een autowasserette gestopt om de  motoren weer te laten blinken. We werden geassisteerd door een zeer behulpzame  Italiaan die ons precies verteld hoe alle borstels en spuiten werkten. We hebben  daar ook de dunste schnitzel ter wereld gegeten. Wel lekker maar erg dun. Van de  laagvlakte met zijn glooiende wegen weer de bergen in en verschillende mooie  passen gereden. Bij San Germano eventjes de snelweg op want het is al laatsten  we moeten nog 230 km rijden. Zelfs hier konden we mooie bochtjes rijden.  Eventjes boven Genua weerde bergen in en al weer verschillende mooie passen  gereden. Aan het einde eventjes onder het genot van een ijsje een hotel geboekt.  Verder op die manier richting de kust waar we de tolweg opgepikt hebben. Snel  naar het hotel want er is beslist een pilsje wat op ons wacht. Alles liep lekker  tot dat de Road King van Mat wat kuren begon te krijgen. Gelukkig waren die toe  we getankt hadden weer over. Aangekomen bij het hotel in Vaireggio  aan het strand mochten we de motoren pal voor de deur parkeren. Snel  de douch in en lekker gegeten, door de haven gewandeld (in korte broek) en een  enorme hoop decadente boten bekeken. Laatste pilsje op het terras voor het hotel  en snel slapen. 

Morgen meer !

************************************newsflash**************************************

Dag 5

Het is al weer woensdag en de zon schijnt al weer volop.

Eventjes koffie enneen koek aan de overkant van de straat en we klimmen weer op de fiets. Eventjes binnendoor en dan maar een broodje met koffie op een terrasje. Al snel worden we door de routeplanner een vierbaansweg op gestuurd. Jammer want hij is vrij recht en vol met gaten. Volgens de kaart zou deze weg mooi moeten slingeren maar wij komen dat niet tegen. Om 12 uur zijn we het zat en gaan we van de vierbaansweg af en proberen we er langs op te rijden. Telkens komen we toch weer op de vierbaansweg uit waar niet veel aan is. De routeplanner uit en alleen maar naar het zuiden gereden brengt nog een beetjenpositief resultaat. Bij een Piza restaurant wat overdag geen pizza serveert eventjes een lekkere pasta gegeten. Eindelijk gaat bij iedereen de jas uit want ruim 30 graden is echt te veel. Eventjes bij de buren die speciale shoppers maken gekeken en weer verder. Toch weer op de vierbaansweg terecht gekomen en uiteindelijk in de buurt van onze bestemming weer binnendoor kunnen rijden. Men zegt dat er vele wegen naar Rome leiden maar daar twijfelen we behoorlijk aan. Bij ons hotel de motoren op de binnenplaats en naar het appartement voor 5 personen wat we vanmiddag al geboekt hebben. We worden verrast door de ruimte. 2 slaapkamers met een dubbel bed en eentje met een enkel bed. Ton en ik gaan eventjes bier kopen voor in de koelkast zodat we vanavond wat te drinken hebben als we terug komen van het restaurant. Vervolgens de stad ingelopen en samen 2 kilo pizza gegeten (en wat gedronken). Het valt iedereen op dat de vrouwen er bij dit warme weer veel aantrekkelijker uit zien als bij dat regen weer in Frankrijk en Zwitserland. Dat kan natuurlijk ook komen omdat we inmiddels enkele dagen van huis zijn.  We drinken s’avonds nog een paar pilsjes op het balkon en gaan lekker slapen.

 

Nog een nachtje slapen en dan rijden we 75 km naar Rome.

************************************newsflash**************************************

Wordt vervolgt! 
groeten, AdPostel (van Dinter) Mobiel

Een gedachte over “‘the 5 Apostles’ liefdevol onthaald in Rome ….

  1. Leuk om langs deze weg de route van de mannen (apostel Hans Verhees is mijn man) te volgen.
    Wat leven jullie allemaal mee.
    Mijn Hans is in een gezellige leuke club mensen terecht gekomen!!!
    Ik ben benieuwd naar het volgende verslagje.
    groeten Yolanda Mol

Reacties zijn gesloten.