HD-dealers competitie ‘Battle of the Kings’ van start

De tweede editie van ‘Battle of the Kings’ is begonnen. In deze custom-competitie strijden Harley-Davidson-dealers uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika tegen elkaar om de titel ‘Custom King 2016’. De uitdaging is om een nieuwe Sportster Iron 883 zo origineel en creatief mogelijk te customizen, binnen een vastgesteld budget.

De Battle of the Kings is bedoeld voor medewerkers van Authorized Harley-Davidson dealers en wordt in twee rondes uitgevochten. De eerste is een nationale competitie om de winnende Custom King te per land te bepalen. Tot 18 april kan het publiek stemmen via http://www.h-d.com/customkings. Uit de publiekslievelingen kiest een jury de uiteindelijke winnaar per land. De winnende bikes gaan daarna in juni op voor een head-to-head tijdens een van de meest invloedrijke new-wave custom bike-events in Europa: Wheels & Waves in Biarritz. Een jury van ervaren custom bike-experts bepaalt daar wie de prestigieuze titel Custom King 2016 krijgt.

H D Battle of the Kings
Winnaar ‘Battle of the Kings’ 2015

Binnen de Benelux strijden er elf dealers tegen elkaar. Uit Nederland zijn dat Big-Rivers H-D uit Heteren, Dutch Hills H-D uit Kerkrade, Motor Saloon uit Amersfoort, West Coast Motors uit Alkmaar, H-D Point uit Drachten en H-D Amsterdam. Uit België: H-D Mons, H-D Namur (wordt geopend in april 2016), RMC Classics uit Zemst en H-D West-Flanders uit Roeselare. Luxemburg wordt vertegenwoordigd door H-D Luxembourg.

De inzendingen voor de Battle of the Kings vallen allemaal binnen een vastgestelde maximumverkoopprijs. Hiermee bewijst Harley-Davidson dat de Sportster Iron 883 al voor een aantrekkelijke prijs te customizen is en dat de dealer een perfect startpunt is voor een custom Harley. “Harley-Davidson heeft een rijke custom-geschiedenis, een sterk netwerk van experts en een uitgebreide collectie onderdelen en accessoires. Dealers zijn dan ook de uitgelezen deelnemers aan deze competitie”, zegt Mike Johnstone, Director Marketing Operations voor Harley-Davidson EMEA. “De monteurs in de werkplaatsen van onze dealers zijn de onbetwiste Custom Kings. Zij zijn de echte experts op het vlak van customization.”

De Sportster-lijn bestaat sinds 1957 en is een van de meest populaire Harley-lijnen voor customization in de new wave custom scene. De Sportster Iron 883 geldt als inspiratiebron voor individuele expressie. De machine heeft een krachtig 883cc Evolution V-Twin-motorblok voor hard accelereren. Het model is geïnspireerd op ‘garage-built’-bobbers van vroeger en nu, en heeft bewust wat rauwe randjes. De Iron 883 draagt in alles de Harley-Davidson-merkwaarden van individualiteit, rebellie en vrijheid uit. Dark Custom is het underground, moderne gezicht van Harley-Davidson: gestript en gestyled met een retroauthentieke look. De Dark Custom-bikes bieden een matte of zwarte finish en vintage details. Dat alles voor een aantrekkelijke prijs voor nieuwe Harley-Davidson-rijders.

Voor meer informatie over de Battle of the Kings en om te stemmen, ga naar:
http://www.h-d.com/customkings.