Daniel’s limited edition…Indian ‘Jack’

Indian Motorcycle en Jack Daniel’s whiskey zijn een samenwerking aangegaan ter ere van het 150 jarig bestaan van de Amerikaanse whiskyproducent Jack Daniel’s. De nieuwe Indian Springfield en de Indian Chief Vintage worden handgeschilderd in de Jack Daniel’s kleuren en er worden in totaal 150 motoren gebouwd. Een speciaal framenummer of productienummer is niet te reserveren, want ze worden verkocht onder het motto: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
Alleen de eerst gemaakte wordt geveild via barrett-jackson.com waar de veiling tussen 6 en 8 oktober zal plaatsvinden. De andere 149 motoren zijn vanaf augustus 2016 beschikbaar.

Indian Jack Daniels

Deze samenwerking is ontstaan doordat Jack Daniel’s dit jaar 150 jaar bestaat, en zij een nieuwe reclamecampagne hebben, waarin ze motorrijders bewust willen maken dat rijden en drinken niet samen gaat. Hun nieuwe slogan is dan ook: “Bottles and throttles don’t mix”.
De motoren worden gebouwd door Klock Werks KUstom Cycles uit Mitchell, South Dakota en krijgen veel extra details in on onder andere het lakwerk. Zo wordt de slogan opgenomen in de motor, komt het ”Jack Daniel’s Old No.7” logo terug, zijn de namen van de 7 “Master distillers” op de motor te vinden en komen het Jack Daniel’s logo, het Old No.7 logo en een 150th anniversary logo terug. Al het leer is zwart en voorzien van witte stiksels, zoals we de kleuren ook kennen van het etiket van de Old No.7 whiskey. Technisch zijn het de normale Indian Springfield en Chief Classic Vintage, voorzien van het Thunderstroke III blok.