met St Bonefire naar St Pieter….

Om 6 uur ging de wekker!

 

Je moet er wat voor over hebben als je in het Vaticaan een mis wilt bijwonen.

Snel in de douche en gebakken eieren eten. Dan mooi uitgedost richting de metro.

Johan heeft besloten mee te gaan en wil proberen of hij ook zonder pasje de St. Pieter binnen kan komen. Alles loopt volgens schema. We komen om 7.30 uur bij de St. Pieter aan. Toen moesten we door de securty. Dat duurde 25 minuten maar dat was nog ruim op tijd voor de mis. Johan hebben we mee naar binnen gekregen dus was Deurne met 3 personen vertegenwoordigd . Eventjes later kwam in processie een rij cardinalen met de paus naar binnen.
De viering was indrukwekkend en rond 9 uur kwam er een eind aan. Wel jammer dat er in verschillende talen de bezoekers bedankt werdt en dat het bedankt voor de bloemen achterwege bleef.
Toen zijn we richting het Vaticaanmuseum gegaan waar de rest zich bij ons heeft aangesloten. Om 9.30 stond er al een behoorlijke rij. Na wat bakelijen hebben we maar besloten een terras op te zoeken en het museum te verschuiven naar morgen vroeg. Dus wandeling door Rome richting de Spaanse trappen, de trevi fontein, het panthion en als laatste het coloseum. Tussendoor natuurlijk een paar stops om bij te tanken.
Terug naar ons apartement maar ondertussen nog wel eventjes bij de supermarkt langs om de ontbijtspullen aan te vullen. Terug lekker douchen om het zweet dat we bij 35 graden en regelmatig volle zon los gelaten hebben er lekker af te spoelen. Iedereen heeft de pijp leeg als we gaan eten. Naar de Italiaan op de hoek lekker gegeten en klaar om morgen naar het Vaticaanmuseum te gaan.

 

 

Eventjes ter info de kilometers die we tot nu gereden hebben.

 

Za 260

Zo 385

Ma 335

Di 390

Wo 375

Do 74. 

Tot Rome 1820 km

Wordt vervolgt! groeten, AdPostel (van Dinter) Mobiel