Veni Vidi Vici

The return off the 5 APOSTLES

Date: Thu, 20 Jun 2013 18:42:54 +0000

Al weer uitgebreid ontbeit. Dat stuk van het verhaal begint al bijna saaite worden maar het was weer lekker. Aan het randje van het zwartswald bij detitizee vertrekken we. Het bewind weer mooi met glooiende bochten in een prachtig verzorgd landschap. Er is zwaar weer voorspeld en na een uur kondigt zich dat aan. Een totaal zwarte hemel voor ons dus maar snel van de weg af en de regen kleding aan. We drinken nog even koffie en wagen het er op. Na 20 minuten stoppen we want de regen is weg gebleven en de zon schijnt zo hard dat het weeeeeer veel te heet is. Weer op de fiets en het mooie parcour houd maar niet op. De wegen blijven prachtig en het weer ook. De grote glooiende wegen worden afgewisseld door klijne bergweggetjes met haakse bochten. Na een lunchen en nog wat bochten komen we de bordjes cochem al tegen. Over de berg is korter als langs de rivier dus!. Als we inchecken in ons hotel vragen ze verwonderd of we goed weer gehad hebben. Als we vertellen dat we prachtig weer gehad hebben zonder regen staat men vol ongeloof te kijken. Het is in Cochem nood weer geweest. Men dacht dat de wereld zou vergaan. Onweer, hagelstenen zo groot als eieren en heeeel erg veel regen. De brandweer is behoorlijk in de weer geweest om de rotzooi op te ruimen. En als alles opgeruimd is komen wij vergezeld vanzonnestralen Cochem binnen gereden. Snel de douche en in de zon het terras op. Hoe hebben we het in hemelsnaam klaar gekregen om met zulk goed weer mee tefietsen. Lekker op het terras een glaasje bier en daarna nog wat wijn, lekkere grote biefstuk er bij en de zon gaat al weer onder.
Morgen zijn we weer thuis.

Date: Fri, 21 Jun 2013 15:42:54 +0000

Ze zeggen dat er vele wegen naar Rome leiden en daarvan hebben we er veel gehad.

 Vanmorgen was de start iets moeilijker dan de ander dagen. Waarschijnlijk hebben die grote flessen wijn van gisteren avond daar hun invloed op gehad. Na het ontbijt de motoren die we gisteren nog maar snel in de garage gezet hebben naar buiten gereden. Alles ingepakt deze keer maar meteen de jas aan want er is heel erg veel regen voorspeld. In Cochem direct de berg omhoog om door de bossen te slingeren. We hoeven maar 250km dus dat gaat nooit lang duren. We zien links en rechts van ons donkere wolken maar weten er toch elke keer tussendoor te fietsen. Op wat gemiezer na  houden we het de voor de middag droog. We zien wel aan de plassen op de weg dat het flink geregend heeft maar wat kan dat ons schelen want wij zien regelmatig de zon. Uiteindelijk rijden we bij Roermond Nederland binnen en begint het zachtjes te regenen. Snel een dorpje in want we hadden ons voor de lunch een frietje met frikandel speciaal beloofd. Toen we klaar waren met de lunch regende het niet meer en zijn we binnendoor richting Deurne vertrokken.

Toen we op het Klingerveld aan kwamen scheen de zon en hebben we nog eventjes op het terras nagekaart. De eenduidige conclusie was dat we een prachtige reis gehad hebben waar we nog vaak aan terug zullen denken. Nog eventjes samen op de foto en iedereen gaat weer zij eigen weg. De heren waren nog maar net vertrokken en een enorme regen bui barste los. Helaas is er dus maar eentje droog thuis aangekomen.

 Jongens bedankt voor de prachtige 2 weken!

 Een paar wetenswaardigheden:

  • De rubber is op de grond gebleven.

  • We hebben totaal 3700 Km gereden.

  • Samen 950 liter benzine verstookt.

  • Samen 375 sigaren gerookt.

  • Veel plezier gemaakt.

  • De verhalen over ambtenaren zijn allemaal waar.

AdPostel (van Dinter)

************************************************************************

Apostelen, bedankt dat we mee hebben mogen genieten van de lollige rapportage,

 we zijn blij dat jullie weer heelhuids thuis zijn, met een prachtige ervaring achter de rug.

Wellicht dat we er op dinsdag, bij de borrelavond nog het e.e.a. over zullen horen.

Bedankt…..de skreever

***********************************************************************

Romanen

Ook wij hebben genoten van jullie rapportages en hebben het gevoel gehad (via Google ) een beetje met jullie mee te rijden door al dat  moois .

Grtjes 

Reggie en Ans

***********************************************************************

Veni,Vidi,Vici

Marco

***********************************************************************

beste apostelen,

 Goed dat jullie weer heelhuids terug zijn en dat we hebben kunnen genieten van jullie verslag-legging, zo konden we op afstand mee genieten,

 gegroet,

 Adrie Mennen

***********************************************************************

Beste Roma drivers.

ik heb iedere dag genoten van jullie logboek.

Rien & Nelly

*********************************************************

Apostles HDC-D