the apostles op weg naar de ‘Alpenzusjes’

Date: Sun, 16 Jun 2013 21:30:41 +0000

 

Vandaag een keer uitslapen na de zware dag vangisteren

Rome is voorbij. We hebben onze mening een beetje bijgesteld. Op de zaterdag zag het zwart van de motoren. Natuurlijk met de daarbijbehorende fraai en opzichtig uitgedoste mannen en vrouwen. De motoren die we gezien hebben liepen uiteen van een driewielige ijscokar, de kerstman(in pak), rijdende doodskisten en van alles met en zonder uitlaat. Van goudkleurig tot mat zwart en alles wat er tussen te verzinnen is. Met lekkere wijven en nette dames op motoren uit Rusland, Turkije, Nederland, USA en nog veel meer. De organisatie blijft een Italiaans zooitje. S’avonds laat rijde de motoren rustig over druk bewandelde voetpaden om de nodige mensen te ontwijken. Dat er geen ongelukken gebeuren is een wonder.We zijn gegaan als Ton, Joan, Mat, Hans en Ad en we hebben Rome verlaten als Antonio Idraulico, Mat ufficiale, Hans vigili del fuoco, Johannus fabricante en Adrianus pensionado. Maar goed, eieren met spek en nog een en ander meer gegeten want weggooien doen we niet en meenemen kunnen we niet. Om 10 uur beginnen we aan de rit. Door Stan uitgezwaaid vertrekken we. Vanuit ons apartement recht naar het noorden midden door het oude Rome. Prachtig om tussen al die geweldige oude gebouwen terijden. Beter nog als met de hop on hop of bus. We rijden een prachtige route door het mooie glooiende Toscaanse landschap. Af en toe een stopje voor wat koffie en een hapje maar dan snel weer verder want het is veel te warm om stil te zitten. Helaas heeft Mat weer een probleem met zijn motor en moeten we een extra pauze inlassen. Het verdomde ding is net een ambtenaar. Als er een keer echt gewerkt moet worden gaat hij moeilijk doen. Om 16.20 zijn we bij ons hotel in Siena aangekomen. Direct naar het zwembad voor een frisse duik met een potje bier. Om 19.20 uur de met de bus naar de stad. Lekker gegeten, afgesloten met limochello en via een stadswandeling naar de taxi. Een geweldig mooie stad bekend om zijn 30 seconden durende paardenrace op het stadsplein die elk jaar op 2 juli en 16 augustus gehouden worden. De moeite waard om een keertje terug te gaan.

Date: Mon, 17 Jun 2013 23:48:12 +0000

 

We vertrekken helemaal fris na de lekkere duik in hebt zwembad gisteren. In tegenstelling tot de planne duiken we meteen tegenover het hotel de bergen in. Geweldige wegen met prachtige bochten. Ten minste het eerste uur want dan rollen we anderhalf uur achter achter langzaam rijdend verkeer van dorp na dorp. We zien ook wel dat we Toscana verlaten hebben. Alles is toch wat minder mooi en indrukwekkend. Route gewist en eventjes wat grotere wegen gekozen. Dat ging ten minste weer lekker. Hetenigste wat tegenvalt is het weer. De temperatuur klimt na de 35 graden. Als bij Bologna de thermometer de 40 graden aan tikt is de maat vol. De snelweg open tol betalen om zo snel mogelijk onder de douche te staan. Bij het hotel aangekomen verteld men ons dat er een misverstand is. Men dacht dat we gisterenzouden komen. Foutje kan maar we konden toch nog voldoende kamers krijgen. Motoren in de garage en snel onder de douche. Daarna een paar pilsjes op het terras maar ook daar is het eigenlijk nog te warm voor. Tijd om gaan te happen. Dat was snel geregeld want in het hotel serveerden ze in een goed gekoeld resaurant een prima menu. Lekker gegeten en als de bliksem richting het centrum. Onderweg hebben we staan te gapen bij de mooie villa’s die we tegenkwamen. Kwartiertje wandelen en we zaten op een gezellig terras. Hier zijn de vrouwen nog mooier als voorheen. wat wil je als het s’avonds nog 30 graden is en je al anderhalf week van huis bent. Eigenlijk te gezellig maar uiteindelijk toch maar weer met de benenwagen terug naar het hotel. Morgen gaan we de Alpen in waar we in een wintersporthotel overnachten. Wellicht wat koeler als vandaag.

 

Date: Tue & Wed, 18/19 Jun 2013 21:30:41 +0000

 

Ja het was zo warm dat we gisteren meteen aan de drank moesten toen we van de motor kwamen. Van een berichtje is niets meer gekomen. Daarom nu maar van 2 dagen. Na een goed ontbijt de motor uit de parkeer garage gehaald. We beginnen met de grote weg richting richting het Iseo meer gereden. Van de grote weg af en langs het meer gereden. Te mooi om zo maar verder te rijden dus aan het water op het terras voor een koffietje. Daarna veer verder richting het Como meer. Aan de oost kant volgen we het meer maar omdat we geen zin hebben om 20 km door de tunnel te rijden nemen we een prachtige bergpas er omheen. Weer beneden aangekomen is het tijd voor een lunch direct aan het Como meer. Mooi terras heerlijke lunch allen te warm dus maar weer vertrokken. We rijden rustig verder langs het meer en genieten van het uitzicht. Om over een rivier te komen moeten we eventjes de snelweg op. Daar zijn werkzaamheden maar het navigatiesysteem is daar heel erg duidelijk over. Dus gedaan wat aangegeven wordt en plotseling kunnen we alleen nog maar de tunnel in duiken die we nu juist wilden vermijden. Het probleem is dat we de verkeerde kant op gaan en de eerste 20 km niet om kunnen draaien. Dat is dus 20 km terug en dan omdraaien en weer 20 km heen. Dat is 40 km tunnel. Het enige voordeel in dat het koel is en dat is goed voor de motor van Mat. Tenminsten dat denken we want die trut van een motor houd er weer mee op. De andere vier chauffeurs zijn het er over eens dat we deze Harley beter de brandstapel op kan. Mat is nog niet helemaal zo ver. We laten de tunnels achter ons en duiken de bergen in. Enorme bergmassas waar we tussendoor slingeren. Naar mate de reis vorderd worden de wegen smaller en de bochten scherper. Het laatste stuk naar ons apartement is helemaal interesant. Regelmatig na de eerste versnelling om nog na de bocht die praktisch 179 graden draaid nog te kunnen nemen. Eindelijk vlak voor de Zwitserse grens in Franciscio aangekomen. Bij het apartement verteld men ons dat het warm water nog eventjes niet werkt maar daar werkt men momenteel aan. We krijgen ook te horen dat er geen restaurant in het dorp is dus koken we maar zelf. Dus eerst maar naar de plaatselijke supermarkt. Dat valt niet tegen want voor die 20 huizen heeft hij nog een behoorlijk assortiment. Doos bier, fles wijn, spaghetti, kaas, worst, eieren en brood en we halen het wel tot morgen ochtend. Volgens mij heeft die kerel direct een vakantie geboekt toen we de winkel hebben verlaten. Lekker gegeten en toen het terras op om te bekijken hoe de prachtige bergen langzaam in de duisternis verdwijnen. En uurtje later worden ze door een voorbij trekkende onweersbui behoorlijk verlicht. Het was weer een gezellig samen zijn met de nodige onzin en sterke verhalen.

De volgende ochtend gaat Joan broodjes halen dus Mat gaat al vast eieren bakken. Daar moet je voor uit Vlierden komen want die zijn dus dwars gebakken als Joan terug komt van de bakker. Ongeveer alles op gegeten wat we gekocht hebben en weer op de fiets. Ton heeft wel nog eventjes 2 nieuwe bougies in de motor van Mat gezet want wellicht lost dat het probleem op. We rijden weer de berg af die we gisteren op geklommen zijn en vervolgen onze route. De wegen blijven stijl en de bochten haaks maar het is een enorme ervaring. De sneeuw komt steeds dichter bij en het wordt eindelijk een beetje frissen. Op het hoogste punt bij de Zwitserse grens staan we midden in de sneeuw. Daar doen we toch maar eventjes de jas aan. We gaan via de Splugen pas naar beneden. Dat blijft nog eventjes bochtjes trekken maar na een half uur begint de weg weer teglooien en kunnen we de jas weer uit trekken. We rijden verder maar moeten al snel weer gaan tanken. Daar informeren we naar een dag vignet voor de snelweg maar dat is er niet. Er is alleen maar een jaarvignet te koop en dat kost € 40. Daar zijn we te pinnig voor want voor € 200 kun je veel bier kopen. Nog 200 km binnendoor te gaan. We moeten er dus flink aan trekken want we halen in die bergen een gemiddelde van 40 km per uur. Daar komen de pauzes noch bij dus opschieten svp. We vrvolgen onze route en gooien de motoren lekker is de glooiende bochten. Dat lukt redelijk alleen strooit de motor van Mat weer roet in het eten. Die boterhammenschaufeur is het gelukt om op een voordemiddag die nieuwe bougies naar de klote te helpen. Eventjes afkoelen en we kunne weer verder. We trekken de motor nog eventjes verder de bochten door naar het hotel en bestellen daar maar snel ons eerste biertje. Heerlijk op het terras eventjes uit waaien. Douchen en naar het restaurant. Daar nag eventjes eten en wat drinken (wat eigenlijknniet meer nodig is) en dan naar bed. Morgen voorspeld men onweer maar we wachten maar rustig af.

 

Wordt vervolgt! groeten, AdPostel (van Dinter) Mobiel