Duizend rijders gezocht voor Project LiveWire Experience Tour

Toekomst eerste elektrische Harley-Davidson E-bike in handen van Europese motorrijders 

Rijswijk, 22 juni 2015 – Europese motorrijders kunnen deze zomer meedenken over de toekomst van Project LiveWire™, de eerste elektrische motorfiets van Harley-Davidson®. Een online competitie gelanceerd op 1 april 2015, biedt duizend rijders de mogelijkheid deel te nemen aan de Project LiveWire Experience Tour. Ze mogen zelf rijden op de motorfiets – die niet te koop is – en vervolgens hun ervaringen delen. Deze feedback gebruikt Harley-Davidson om meer inzicht te verkrijgen in de verwachtingen die rijders hebben van een elektrische Harley-Davidson-motor. De tour doet op 7 en 8 augustus 2015 Nederland aan.

De Europese tour ging al van start in het Verenigd Koninkrijk (16-17 mei) en passeert nog langs Frankrijk (27-28 juni), Italië (11-12 juli), Duitsland (18-19 juli) en tot slot ook Nederland (Lelystad). De tour bestaat uit een aantal Project LiveWire-motorfietsen bedoeld voor testritten, en een feedbackproces. Daarnaast kunnen de deelnemers het Project LiveWire-ontwikkelingsproces op displays bekijken en foto’s maken van hun ervaringen, die ze na het evenement kunnen delen. Voor motorrijders in spe die toch de kracht van Project LiveWire willen ervaren, is er de Jumpstart™, een gesimuleerde riding experience.

Productontwikkeling op basis van klantfeedback
Harley-Davidson – dat zich bij productontwikkeling altijd laat leiden door gebruikerservaringen – ontwikkelde Project LiveWire om inzicht te verkrijgen in de verwachtingen van gebruikers. De elektrische motorfiets is niet bedoeld voor verkoop. “Na de Project LiveWire Experience Tour in de Verenigde Staten krijgen nu Europese rijders de mogelijkheid om waardevolle feedback te geven over hun verwachtingen van een elektrische, authentieke Harley-Davidson”, zegt Michael Carney, Harley-Davidson EMEA Regional PR Manager. “Het inzicht dat rijders ons bieden, helpt ons de toekomstige richting van deze spannende technologie vorm te geven.”

Deelnemen
Wie wil deelnemen aan de Project LiveWire Experience Tour, registreert zich online op projectlivewire.harley-davidson.com/nl_NL/events/3306 en geeft een antwoord op de volgende vraag: ‘Hoe zou jij Project LiveWire in drie woorden omschrijven?’ Op basis van de antwoorden worden dan de winnaars gekozen. De sluitingsdatum is vier weken vóór de start van de tour in elk van de vijf afzonderlijke landen (10 juli 2015 voor de tour in Nederland). Deelnemers moeten minstens achttien jaar oud en in het bezit van een geldig motorrijbewijs zijn. De winnaars worden twee weken vóór het event per e-mail op de hoogte gesteld.

Meer informatie over specifieke locaties van de tour is te vinden op projectlivewire.harley-davidson.com/nl_NL. Harley-Davidson nodigt fans ook uit om in contact te treden via Facebook, Twitter en Instagram.