Old Indians never die

Ooit bedacht iemand dat de Amerikaanse motormerken Harley en Indian samen onoverwinnelijk zouden zijn op de motormarkt. Dan zou Indian de techniek moeten leveren en zou Harley de marketing hebben moeten doen.

Bij Indian was men druk met het maken van motorfietsen in plaats van het maken van winst. Mismanagement is niet alleen van deze tijd dus. Harley kende ook zijn woelige tijden, maar kwam die keer op keer te boven door zijn straatvechtersmentaliteit.

Na het omvallen van het merk Indian gingen de rechten – al dan niet legaal – keer op keer over in handen van zakenlui die iets met het ‘merk’ dachten te gaan doen.
Sommige van die dingen waren ronduit gênant.
Denk niet dat dat daarbij om miljoenen ging.
De verkoop bedragen voor de merkrechten lagen tussen de $ 1 en 10.000.

Intussen is Indian onder de vleugels van Polaris herrezen en is het merk weer in concurrentie met de oud aardvijand Harley. Want vanuit Polaris hebben ze het kapitaal en de marketing tijgers om een merk weer serieus in de markt te zetten.