Ducati by Benetton

Ducati is een miljard waard, volgens Benetton

Volkswagen heeft Audi opgedragen om motorfabrikant Ducati te verkopen nu het concern zijn strategie na Dieselgate weer op orde probeert te krijgen. Gelukkig zijn er genoeg gegadigden voor de tweewielerproducent, waaronder Benetton.

Edizione Holding, de investeringsmaatschappij van de Italiaanse familie Benneton, heeft volgens persbureau Reuters een bod van 1,2 miljard euro uitgebracht om Ducati weer in Italiaanse handen te krijgen. Al sinds midden 2016 gingen de eerste geruchten rond dat de Duitse autogigant Volkswagen/Audi, dat sinds 2012 Ducati in zijn bezit heeft, wil verkopen. In eerste instantie werd dit door het concern ontkend, maar ondertussen is wel duidelijk dat VW/Audi de verkoop van Ducati in de etalage heeft gezet omdat het zijn portefeuille van activa en merken wil herzien om zodoende geld vrij te maken om het zogenaamde strategisch plan ‘Strategy 2025’ uit te kunnen voeren. Hiervoor zijn miljarden euro’s nodig zijn voor investering in elektrische auto’s en nieuwe mobiliteitsdiensten, maar ook om de gevolgen van Dieselgate op te vangen zal kapitaal moeten worden vrijgemaakt.

Gebaseerd op diverse bronnen zouden zich volgens het toonaangevende Britse persbureau Reuters ondertussen al een lijst aan potentiële kopers hebben gemeld om Ducati over te nemen. Zo zouden Polaris Industries (Indian Motorcycles), Bain Capital (deels eigenaar Can-Am), Eicher Motors (Royal Enfield), Bajaj Auto en zelfs Harley-Davidson ondertussen een bod hebben uitgebracht. HD zal zich volgens Reuters waarschijnlijk terugtrekken gezien het hoge prijskaartje dat momenteel aan Ducati hangt. VW/Audi kocht Ducati in 2012 voor 860 miljoen euro, maar volgens een aantal inkoopfondsen zou de waarde van Ducati op dit moment maximaal 1,4 miljard euro zijn, gebaseerd op meer dan 10 keer de kernverdiensten van ongeveer 100 miljoen euro.

Ongeacht welk bedrijf eindigt met het hoogste bod voor Ducati, de definitieve beslissing of en zo ja aan wie de koop wordt gegund zal moeten worden goedgekeurd door de vakbonden die voor de helft de raad van commissarissen van Volkswagen levert. Dit kan nog een zware dobber worden aangezien de vakbonden al meerdere keren hebben verklaard tegen de verkoop van Ducati te zijn.

Ducdaargaati …………………………. we zullen zien

Afbeeldingsresultaat voor ducati sexy

Afbeeldingsresultaat voor ducati sexy