Max Verstappen in de MotoGP ??

Afbeeldingsresultaat voor max verstappen

Verstappen mag niet op MotoGP-motor racen: ‘Maar ik heb wel een Harley gekocht’

Naast een gesprek over muziek, bijgeloof en dit en datjes spraken topsporters Max Verstappen en Rico Verhoeven ook over serieuze sportzaken, ambities en verwachtingen.

Daar waar Verhoeven als meervoudig wereldkampioen kickboksen is, moet Verstappen het hoogste doel nog behalen. ‘Er komen is één, er blijven is twee’, zei Verstappen op het podium van de Jaarbeurs Utrecht waar hij te gast bij het evenement ExactLive. ‘Hij (Rico Verhoeven, red) is al wereldkampioen en moet zijn motivatie halen uit de beste willen blijven. Ik heb een aantal races gewonnen, maar moet het hoogste doel nog halen. Mijn doel is en blijft om wereldkampioen te worden.’

Verstappen is om dat doel te bereiken natuurlijk afhankelijk van een goede auto. Dat beseft de Limburger zelf ook. ‘Ja, het materiaal moet in orde zijn. Dit jaar is de auto erg goed. Ik ben heel tevreden. Natuurlijk komen we motorisch het een en ander te kort. Hopelijk is de motorvolgend jaar beter. Ik verwacht dat we aan het begin van 2019 nog wel wat te kort gaan komen, maar hopelijk kunnen we aan het eind van het seizoen meedoen om de overwinningen.’

Max mag geen Moto-GP rijden

Verstappen maakt al enkele seizoenen veel indruk op vier wielen, maar zou ook graag eens op twee wielen willen racen. Dat is hem echter door zijn werkgever Red Bull Racing verboden. ‘Ik heb het weleens gevraagd’, vertelt Verstappen. ‘Red Bull sponsort het team van KTM in de MotoGP en we hebben natuurlijk een eigen circuit in Oostenrijk (de Red Bull Ring, red), maar ze hebben het me verboden. Het risico is te groot. Ik heb wel een Harley gekocht. Dat vonden ze wel okay. Dat is lekker rustig rijden.’

The Red Bull Factory KTM RC16 MotoGP motorcycle