Go Dutch…….

Afbeeldingsresultaat voor icon motorcycles

ICON MOTORCYCLES
DE AUTHENTIEKE CAFÉ RACERS

Wij Nederlanders houden ervan om nieuwe technieken te combineren met het sentiment van vroeger. Deze combinatie zien we steeds vaker terug omdat we verlangen naar het authentieke gevoel van ‘toen’ maar wel de nieuwste technologieën willen uitproberen.

De Nederlandse start-up Icon Motorcycles snapt dat. De motorfietsen worden geproduceerd met de technieken van nu maar met de looks van toen. Het design van de authentieke café racers is geïnspireerd op het straatbeeld van Londen in de jaren ’50 en ’60.

Icon Motorcycles – Authentieke Britse Café Racers

Een Nederlands motormerk dat authentieke Britse café racers produceert? Ja zeker, dat lees je goed. Icon Motorcycles eert de ‘Icons‘ uit de Britse geschiedenis van motoren. In de jaren ’50 en ’60 kwamen de café racers helemaal op. Die tijd staat in de geschiedenis ook wel bekend als het café racer-tijdperk. Misschien wel de meest invloedrijke motorbeweging die de wereld ooit heeft gezien. De cultuur die destijds is opgebloeid is nog steeds overal ter wereld te zien.

De passie en de grote drijfveer achter het merk is duidelijk: ‘Keep the authentic british cafe racers alive.’ Icon Motorcycles wil de kenmerken van toen zo overdragen dat het gevoel weer helemaal terugkomt.

Handmade craftsmanship

De motoren van Icon Motorcycles worden volledig met de hand geproduceerd. Het merk laat hun handen het werk doen en leggen in elk model hun ziel en zaligheid. Gecombineerd met de techniek van nu, de authentieke uitstraling en de ‘hoffelijke eigenschappen’ maken de motorfietsen helemaal af.

Icon motorcycles

Cultuur

‘Café racen’ is meer dan alleen de motoren zelf. Destijds, in de jaren ’50 en ’60, was het een manier van leven voor veel motorrijders. Mensen verlangde in die tijd naar vrijheid, waren opstandig en hadden een passie voor mooie motoren. Men wilde vooral ook indruk maken met motoren en daar kwam emotie bij om de hoek kijken.

Een café racer wordt dan ook ‘een koninklijke klootzak’ genoemd. De motoren zijn van hoogwaardige kwaliteit waardoor er kan worden gereden als een kingDaarentegen is een racer rebels, geeft gas als een verkeersbord aangeeft dat hij maar 80 km/h mag en pakt zijn vrijheid als hem wordt verteld dat hij ergens moet zijn.

Een authentieke Britse café racer in real life ruiken, voelen en zien? Dan hebben we goed nieuws voor je! 7 januari, tijdens Manify: Out of Office // Loods 61 Eindhoven, staat een prachtexemplaar van Icon Motorcycles in levende lijve.

Icon motorcycles

Source (lees door mij gestolen van): Icon Motorcycles & Tim van de Pas