the handcrafted German

Het begon allemaal toen Christian Gietl de ‘New Style Girder’ twee jaar geleden voor het eerst in het echt zag op de stand van Custom Corner op de Bad Salzuflen-beurs. Hij kende de voorvork al van internet en had al contact opgenomen met de Amerikaanse fabrikant. Toen custom corner man Sven Denker hem vervolgens vertelde dat hij met TÜV-keuring de betreffende vork naar Duitsland zou brengen, was Christian meteen enthousiast. Hij maakte al snel een schets al van een nieuw project, natuurlijk met de Girder-vork en op basis van een Softail Twin Cam, zijn favoriete conversiebasis.

“De bike is eigenlijk een mix van twee bikes. Ik heb er eerder een gebouwd. Destijds liet ik een klant een board tracker-ontwerp zien met een tweedelige tank, maar met 21 inch wielen en een ‘springer’ voorvork. Tijdens de bouw veranderde de klant echter zoveel van het oorspronkelijke ontwerp dat het resultaat niet langer veel te maken had met het oorspronkelijke idee ”, legt de customizer uit. Het wordt uiteindelijk zijn persoonlijke langlopende project, nog niet uitgevoerd, een motorfiets met een zelfgemaakt frame, een gebogen bovenbuis en een ‘Gooseneck’ front, die een Knucklehead-motor moet dragen, twee even grote wielen heeft met Perimeter remschijven en sommige onderdelen die ook in de hier gepresenteerde fiets zijn geïnstalleerd. ‘Ik ben benieuwd of ik ooit tijd vind om het af te maken.’

De basis voor deze custom bike was een Softail Heritage van het modeljaar 2002. Hij had ook een carburateur, die natuurlijk ideaal is voor een nette uitstraling, omdat hij veel minder verwarde kabels heeft dan de varianten met het injectiesysteem.
De wielen zijn beide voorwielen in 23 inch formaat. De voorvork kreeg een nieuwe, schone as, alle schroeven waren taps toelopend, verchroomd en vervolgens gematteerd, zoals de meeste andere schroeven op de fiets. Christian maakte een koplampbeugel met een gatontwerp, freesde een stuurslot in de stuurkop en bouwde adapters voor de remklauw bevestiging.

 

De tank was ooit een zgn ‘stretch’ tank. Deze werd door midden gesneden, smaller gemaakt en tegelijkertijd verlengd. Daarnaast zijn emblemen gemaakt door een vriend met behulp van een 3D-printer. Een dummy-frame van ronde buizen werd met de hand gebogen om te passen bij de contouren van de tank. Het luchtfilter van Rough Crafts kreeg een houder, die uit buizen bestaat en tegelijkertijd de motorventilatie in het luchtfilter leidt. De zelfgemaakte contactslot beugel is ook een motorbeugel.
De geperforeerde schakelstang, de kentekenplaathouder en de zwenkarm afdekkingen zijn ook Gietl-constructies, geïmplementeerd door Trego, waar de customizer zijn CNC-gefreesde onderdelen heeft laten maken. Het treeplank systeem is afkomstig van een Harley-Davidson Cross Bones, maar er is overheen gelast zodat je de schroeven op de treeplanken niet van bovenaf kunt zien. Daarnaast werden de rubberen pads stijlvol op smaak gebracht met klinknagels. De voetschakelaar moest ook gelast worden zodat de kleine ovale pedaalrubbers konden worden toegepast.

 

Ultima’s primaire kast werd volledig gesneden om een op maat gemaakte basisplaat te creëren. Daarna was het tijd om materiaal op bepaalde plaatsen te lassen en gaten op andere plaatsen te snijden. Het stuur is ook zelf gemaakt. Het bevat zes knoppen en de Bowden-kabels voor de remmen en koppeling zijn goed verborgen aan de binnenkant. Om esthetische reden was de hoofdremcilinder voor de voorrem onder de tank geplaatst. Om dit te laten werken, moest er echter een nieuwe oplossing voor het gas worden gevonden. Alle in de handel verkrijgbare interne gasgrepen van de aftermarket waren geen optie omdat de remhendel zou zijn gedraaid toen de gasklep werd bediend. ‘Ik vond de technische oplossing op een vooroorlogse ‘Wanderer’ van mijn vader, zegt Christian Gietl. Het frame was volledig schoongemaakt en op sommige plaatsen waar de originele vierkante buis zichtbaar was, was hij ook bedekt met een ronde buis. De originele olietank is verlengd in overeenstemming met de contouren van het frame, de oliepeilstok is ook gedraaid en gefreesd met ribben.

Kein Bestandteil des Rahmens: Das gebogene Oberrohr zwischen den Tankhälften ist eine Blende

Om de motor een mooie “old school” look te geven, is de customizer cilinderkop kap van EMD gemonteerd, de nokkenashoes is van Xzotic. Het spruitstuk is, net als de stoelpan, zelfgebouwd. De potten van MCJ zijn handmatig te verstellen dmv een kabel. Zeldzaam: zelfs het lakwerk, inclusief de lijnen en het bladzilver, komt van Christian Gietl.’En ja, de fiets loopt en rijdt ook. Met een paar kleine veranderingen zoals spiegels en hoezen voor de primaire en secundaire riemen, staat niets de TÜV-goedkeuring in de weg, ”weet de bouwer zeker. We zeggen: Duim omhoog voor zoveel persoonlijke inspanning, de custom scène zou veel meer jonge mensen zoals Christian Gietl kunnen gebruiken.

Basis: orig. H-D Softail Heritage Classic, Bj. 2002
Bouwer: Christian Gietl/Gietl-Bikes

http://www.gietl-bikes.de/