2021 H-D Electra Glide Revival

Nu de Harley-Davidson-line-up aanzienlijk is gekrompen voor 2021, maakt het middelen vrij voor The Motor Company om motorfietsen met een speciale editie te bouwen. Als onderdeel van het Hardwire-initiatief van Harley-Davidson is het eerste model in de Icons Collection onthuld: de 2021 Harley-Davidson Electra Glide Revival.
Gebaseerd op de Electra Glide uit 1969, geeft de Electra Glide Revival 2021 een retro skin aan de nieuwste Harley-Davidson-technologie. Het resultaat is een transcontinentale toermotor in vintage-stijl.

2021 Harley-Davidson Electra Glide Revival: MSRP

Het geveerde solozadel is het belangrijkste functionele kenmerk van de 2021 Harley-Davidson Electra Glide Revival. Ja, er is een schokbreker die dat solozadel ondersteunt, met instelbare veervoorspanning. Lange rijders op lange tochten zullen vooral de extra beenruimte die de Revival-stoel biedt, waarderen. De stoel torent meer dan tien centimeter boven het zadel van de Electra Glide Standard uit.
Rijders zullen de extra verlichting op de Electra Glide Revival waarderen, of ze nu in het donker rijden of niet. Twee ouderwetse extra gloeilampen flankeren de hoofdhalogeenkoplamp. LED’s zijn nergens te vinden op deze motorfiets in throwback-stijl.

2021 Harley-Davidson Electra Glide Revival: Specs

De opvallende verf grijpt terug op de Electra Glide uit 1969. De 2021 Electra Glide Revival heeft een tweekleurige brandstoftank – Hi-Fi Blue en Black Denim – met een stijlvolle berken witte streep. De hifi-blauwe verf komt terug op de spatborden en zijpanelen.
De draadspaakwielen en de ‘white wall’ Dunlop-banden passen bij veel chroom. Vergeet black-out: chroom is de naam van de game uit ’69. Je vindt het op de voorspatbordrails, de zadeltasrails, voorspatbordafdekking, vorkafdekkingen, luchtfilterafdekking voor ventilatoren en de extra verlichting.

De Electra Glide uit 1969 had een 74 kubieke inch Shovelhead – nu een Milwaukee-Eight 114 op de Revival. De 114 draait 118 ft-lbs koppel bij 3250 tpm, met een piek van 97 pk bij 5020 tpm. Oh, en de vierversnellingsbak uit 1969 is vervangen door een Cruise Drive zes versnellingsbak.

2021 Harley-Davidson Electra Glide Revival: Price

Berken witte lak geeft de kuip en zadeltassen de glasvezellook uit 1969. Hoewel de tassen en batwing-kuip van de Revival van plastic zijn, laat de Birch White-verf ze eruit zien als de optionele glasvezeleenheden voor de ’69 Electra Glide. Kijkend naar de foto’s, had Harley-Davidson het goed. De zadeltasrails dragen alleen maar bij aan het eerbetoon.
De Electra Glide Revival 2021 bevat het volledige pakket elektronische hulpmiddelen van Harley-Davidson. De Harley-Davidson RDRS-veiligheidsverbeteringen bieden ABS, gekoppeld remmen en tractie controle allemaal bewust in bochten. Er is ook een Hill Hold-bediening en een slipkoppeling.
Het infotainmentsysteem de BoomBox GTS is door en door modern. Er is een kleurenaanraakscherm (weliswaar niet erg 1969) met GPS-, navigatie- en media-opties. Bovendien is het systeem compatibel met Apple CarPlay en Android Auto-smartphonesoftware.

Harley-Davidson bouwt slechts 1500 exemplaren van de 2021 Electra Glide Revival. Ze worden genummerd en de adviesprijs is € 35.959,= Maak je geen zorgen: als dit model je niet opwindt, er zijn nog meer modellen onderweg in de Icon Collection. De Electra Glide Revival is een verbluffend openingsspel voor degenen die twijfelen aan de toekomst van Harley-Davidson.

2021 Harley-Davidson Elecra Glide Revival

Een gedachte over “2021 H-D Electra Glide Revival

Reacties zijn gesloten.