Harley-Davidson Sportster ‘the next’

Sportster S

Het blok van de nieuwe Sportster S is natuurlijk niet uitsluitend voorbehouden aan één model. Met het verdwijnen van de luchtgekoelde Sportster, ontbreekt een model aan de onderkant van de markt. Daar lag ooit het succes van de betaalbare Iron-modellen. In maart 2021 liet Harley-Davidson de modelnaam Nightster opnieuw als handelsmerk beschermen. Onder die naam – van 2007 tot 2012 – was de 1200 Sportster al eens beschikbaar. Het model werd uiteindelijk vervangen door de Iron-reeks. Vandaag zijn er beelden opgedoken van een Harley-Davidson met de nieuw blok, die goed zouden staan bij de naam Sportster. Minder technisch dan de Sportster S en dus betaalbaarder. En Harley kondigt het nieuwe model aan voor 12 april a.s. Passend daarbij is een teaser video die gedeeltelijk de vormen van de foto’s van eind 2021 onderstreept. Op de homepage van Harley-Davidson staat bovenaan een foto die deze vormen ook meer dan bevestigt.

Harley-Davidson Sportster Nightster?

In tegenstelling tot de Bronx, die al klaar is voor serieproductie, of de Flat Tracker, tonen de onscherpe foto’s van de vermeende nieuwe Sportster de chopper-achtige genen van een Sportster Iron, Custom of Low. Je ziet het nieuwe Revolution-blok, een solo zadel met een vertrouwd ogend achterspatbord en een recht 2-in-1 systeem. Vooral de achterkant is duidelijk anders dan de onlangs gepresenteerde Sportster S. Hier komt Harley’s teaser van januari om de hoek kijken: daar wordt kort de belettering op een tankflank getoond en die lijkt nogal op die op de verwisselde foto’s. De voortekenen voor een zeer logische kleine Sportster met een maximum van 975 cc wijzen op een lancering in 2022.