Harley-Davidson ‘Road Glide’ vs Indian ‘Challenger’

Een drag race om te beantwoorden welke Amerikaans merk de snellere V-twins bouwt!

Harley-Davidson en Indian zijn twee toonaangevende Amerikaanse motorfabrikanten met hun rivaliteit die teruggaat tot 1903, aangezien beide zich op dezelfde groep klanten richten (voornamelijk cruiserfans). Nu staat geen van beide merken bekend om zijn lineaire snelheid, maar het is niet meer dan normaal om je af te vragen welk bedrijf de snellere motorfietsen maakt. Hoewel een moeilijke vraag, is dat precies wat Indian ook wilde beantwoorden. Dus zette de fabrikant zijn paradepaardje, de Challenger Elite, op tegen de Harley-Davidson Road Glide Special in een drag race, en de resultaten waren verbluffend, vooral voor Harley-fans.

De deelnemers

Aan de ene kant hebben we de Harley-Davidson Road Glide. Het maakt gebruik van een luchtgekoelde motor van 1.868c die 93 pk en 158 nm genereerd. Het blok wordt gecombineerd met een zes versnellingsbak terwijl het hele pakket 387 kg weegt.

Aan de andere kant staat de Indian Challenger Elite met zijn vloeistof gekoelde motor van 1.768 cc. Hoewel hij kleiner is dan de HD, levert de motor 120 pk en 178 nm. ook hier aangedreven via een zes versnellingsbak. Hij weegt ook iets minder dan de Harley met 381 kg.

Harley-Davidson Road Glide vs Indian Challenger Elite Drag Race

Afgaande op de cijfers blijkt de Indian Challenger de snellere motorfiets. In de twee runs noteerde de Challenger een tijd van 11,4 seconden (bij ~85 mph), terwijl de Road Glide slechts 12,3 seconden haalde (bij ~78 mph).