Gliding on the Road

2023 Harley-Davidson Road Glide-line-up

Er zijn vier Road Glide-modellen ondergebracht in de Harley-Davidson line-up van 2023. De Standaard Road Glide wordt vergezeld door de Special, Limited en ST.
De Harley-Davidson Road Glide-line-up voor 2023 bestaat uit 21 verschillende modellen en afwerkingen. Alle modellen zijn te leveren met een Reflex Defensive Rider-systeem, maar dan moet je wel bereid zijn om nog eens flink in de buidel te tasten.


De Standaard Road Glide wordt aangedreven door een Milwaukee-Eight 107 motor en heeft Enforcer II gegoten aluminium wielen, een Boom! Box 4.3 geluidssysteem, en een basiskleurenstreepje. Er zijn drie kleurkeuzes:

 • Vivid Black
 • Redline Red
 • Atlas Silver Metallic

De Special betekend een upgrade van de Road Glide met de Milwaukee-Eight 114 krachtbron, koffer tassen, Gloss Black Prodigy wielen, BoomBox GTS infotainmentsysteem, en een TFT-scherm. Harley-Davidson biedt negen kleur/finish combinaties aan:

 • Vivid Black w/ Chrome Finish
 • Vivid Black w/ Black Finish
 • Bright Billiard Blue/Billiard Gray w/ Chrome
 • Bright Billiard Blue/Billiard Gray w/ Black Finish
 • Gray Haze w/ Chrome Finish
 • Atlas Silver Metallic w/ Black Finish
 • Prospect Gold/Vivid Black w/ Black Finish
 • Baja Orange w/ Chrome Finish
 • Industrial Yellow/Vivid Black w/ Black Finish

Serieuze toerrijders zullen de topkoffer op de Limited edition waarderen, ook uitgerust met de Twin-Cooled Milwaukee-Eight 114-motor. De wielen zijn blank gecoate Slicer II gegoten aluminium units. Het BoomBox GTS infotainmentsysteem is gekoppeld aan een TFT-scherm. De Limited heeft 18-inch wielen, terwijl de andere drie Road Glides een 19-inch voorwiel hebben. De Limited is de enige Road Glide met een zithoogte van meer dan 69 cm, en het is de zwaarste versie van de vier Road Glides met een gewicht van 423 kg. Hier zijn acht beschikbare kleur-/afwerkingskeuzes:

 • Vivid Black w/ Chrome Finish
 • Vivid Black w/ Black Finish
 • Bright Billiard Blue/Billiard Gray w/ Chrome
 • Bright Billiard Blue/Billiard Gray w/ Black
 • Gray Haze/Silver Fortune w/ Chrome Finish
 • Atlas Silver Metallic w/ Black Finish
 • Prospect Gold/Vivid Black w/ Black Finish

Geïnspireerd door de King of the Baggers-racemotoren, krijgt de ST een Milwaukee-Eight 117-motor. Uitgevoerd met Bronze Prodigy-wielen en de ST heeft hetzelfde infotainmentsysteem als de Special en Limited. Je hebt de keuze uit Vivid Black en White Sand Pearl.
De ST was vorig jaar nieuw en een testverslag volgt binnenkort op deze site. Hieronder alle 21 kleurstellingen en uitvoeringen, have fun.