Harley parade in Amersfoort

Woodstock’ herleeft met parade van 1100 Harleys, en ehhhhh 12 uit Deurne

 

AMERSFOORT Meer dan 1100 Harley-Davidson rijders deden zondag mee aan de Parade of the Flags, van Garderen naar Amersfoort. De stoet – zo’n vier kilometer lang – bestond uit motorrijders uit binnen- en buitenland.

De parade was het afsluitende onderdeel van de Benelux HOG Rally die plaatsvond op en rond het terrein van het WestCord Hotel in Garderen, een evenement met onder meer optredens van rockbands en dj’s, foodtrucks en kraampjes.

Elk jaar verzorgt een ander chapter van de wereldwijde Harley Owners Group (HOG) een vierdaags evenement met diverse activiteiten rond het merk Harley-Davidson met muziek, entertainment en verschillende toertochten. In samenwerking met Harley-Davidson Benelux koos het Amersfoortse Rock City Chapter dit jaar Garderen als uitvalsbasis. Het thema, ‘Hogstock’, is een verwijzing naar het legendarische Woodstockfestival, dat in 1969 voor het eerst gehouden werd, precies vijftig jaar geleden. Dat jaar was ook het startjaar voor de Amersfoortse Harley-Davidson dealer Motorsaloon. De afsluitende stoet leidt daarom naar de dealer in Amersfoort toe.

Tijdens het evenement is ook geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is als goed doel kinderhospice Binnenveld in Barneveld gekozen.

filmpje