2020 Indian Challenger

2020 Indian Challenger Leaked From Dealer Meeting

Een video over een nieuwe 2020 Indian Challenger en zijn vloeistofgekoelde motor is tijdens een Indian dealerbijeenkomst gelekt.
De video van 42 seconden werd geüpload naar Facebook door een dealer (die waarschijnlijk elk moment een paniek oproep van Polaris ontvangt) en biedt een blik op de motor en hoe deze klinkt.

De video laat ook zien dat de motor Powerplus 108 zal worden genoemd, een naam die voor het eerst werd gebruikt voor een Indian motorfiets die werd geproduceerd van 1916 tot 1924 en opnieuw werd gebruikt door het merk tijdens het Gilroy-tijdperk eerder deze eeuw. De 108 lijkt ons vorige rapport te bevestigen dat de motor een 108ci (1770cc) cilinderinhoud zal hebben. Onze bron zei dat de motor een geclaimd vermogen van ongeveer 120 pk zal hebben.

Op basis van patenten ingediend door Polaris, verwachten we dat de motor een 60-graden V-Twin is met vier kleppen per cylinder. De motor is misschien oorspronkelijk ontwikkeld voor Victory, maar wordt nu pas door Indian gebruikt. Op de video verschijnt ook foto’s van een toerfiets met vaste kuip, de video toont harde tassen, een Indiaas hoofd spatbord en een kuip met twee LED-lampen die een centrale koplamp ondersteunen.