Te koop: 1976 Harley-Davidson FLH 1200 Electra Glide met slechts 261 mijl op de teller

De Harley Davidson van Elvis Presley.

of te wel ‘Hoe de Harley Davidson van Elvis niet de duurste motorfiets ter wereld werd

Een motorfiets van Elvis Presley zou de duurste motorfiets aller tijden worden, dachten de veilingmeesters van GWS Auctions. De geschatte verkoopprijs lag tussen de 1.750.000 en 2.000.000 dollar. Dat bleek te enthousiast.

De motor, een 1976 Harley-Davidson FLH 1200 Electra Glide met slechts 126 mijl (203 km) op de teller, was al meer dan dertig jaar te zien in het Pioneer Auto Museum voordat hij half augustus ter veiling werd aangeboden. De motorfiets heeft nu een nieuwe eigenaar gevonden, maar het model kwam niet in de buurt van de optimistische schatting van twee miljoen dollar.

Uiteindelijk viel de hamer namelijk bij een bedrag van 800.000 dollar, nog altijd een gigantisch bedrag voor een gemotoriseerde tweewieler. De Harley is daarmee namelijk de op twee na duurste motorfiets ooit. De titel van duurste motorfiets ooit gaat naar een Vincent Black Lightning uit 1951, waarmee de Australiër Jake Ehret in 1954 een snelheidsrecord vestigde. Deze motorfiets werd in 2018 geveild voor $ 929.000.

Elvis kocht zijn Harley Davidson in 1976, kort nadat hij een Harley Davidson Sportster 1000 had aangeschaft. Dat was een cadeau. De FLH 1200 was voor hemzelf hij liet ‘m personaliseren met een aangepast kleurenschema, ook het zadel is volgens het veilingbedrijf lager dan gebruikelijk. Na drie maanden verkocht hij ‘m alweer aan een Harley-Davidson-dealer, kort voor zijn dood. Na een paar keer van eigenaar te zijn gewisseld, vond de Electra Glide zijn weg naar een museum in Murdo, voordat de tweewieler deze week op de veiling van GWS Auctions een onbekende nieuwe eigenaar vond.

Ik was weer eens net te laat……………………… shit happens

 

Een gedachte over “Te koop: 1976 Harley-Davidson FLH 1200 Electra Glide met slechts 261 mijl op de teller

Reacties zijn gesloten.