DE H-D (E)XR-750

Harley-Davidson elektrische motor

Elektrische Harley-Davidson gebaseerd op de XR-750

Harley-Davidson heeft onthuld er in Milwaukee gedacht wordt over de toekomst van elektrisch racen. Het vernieuwde concept van deze middleweight elektrische motor is geïnspireerd op de iconische racemotor Harley-Davidson XR-750.

Harley-Davidson staat bekend om haar grote Amerikaanse motorfietsen die vooral ook hard brullen. Maar de Amerikaanse motorbouwers gaan met de tijd mee. In Milwaukee zijn de motor ontwerpers bezig met een opvolger van de LiveWire. Check het concept van deze compacte elektrische motor, vooral ontworpen voor rijders in een stedelijke omgeving. Herken jij de Harley-Davidson XR-750 erin?

Ode aan de legendarische Harley-Davidson XR-750

De motorbouwers uit het oosten van Amerika maakten ooit keiharde racemotoren die de Amerikaanse flat-track competities domineerden. De Harley-Davidson XR-750 is een racemotor die in 1970 voor het eerst op de markt verscheen. Hij werd gebruikt op onverharde racebanen, maar ook voor racen op de weg in de XRTT-variant. De elektrische motor heeft een klassiek en compact flat-track design waarin je de historie van de Amerikaanse racemotor in terug ziet. Het stuur is minder breed dan je van een Harley gewend bent, de wielen kleiner. Hij zal er niet voor gemaakt zijn, maar stiekem zijn wij benieuwd hoe deze jongen het doet op het circuit. Details over actieradius en snelheid zijn overigens nog niet bekend gemaakt.

Elektrische motor voor een stadse omgeving

Normaal gesproken rijd je een Harley-Davidson niet in de stad, maar daar gaat deze elektrische motor verandering in brengen. Dankzij zijn compacte design, geringe gewicht en elektrische aandrijving is deze ‘elektrische XR-750’ de perfecte motor voor in en rondom de stad. Stijlvol en milieuvriendelijk door het stadse verkeer.

Harley-Davidson elektrische motor